Åndedrættet – din guide og healer
Trækker du vejret?
Ja, selvfølgelig gør du det!
Men er du klar over, at åndedrættet påvirker både dine tanker, dit helbred, din nattesøvn, fordøjelsen, smerter i kroppen, dit stressniveau og dine følelser?
Problemet er, at mange mennesker sjældent er klar over om deres åndedræt er sundt eller ej, eller sørger for at få trukket vejret godt igennem af og til. Og det er måske heller ikke lige her, man tænker, der kan ændres på noget, hvis noget af ovenstående bøvler.
Det mest geniale ved åndedrættet er, at det er det redskab vi hele tiden har til rådighed til at at påvirke det autonome nervesystem, som regulerer kroppens funktioner. Gennem åndedrættet kan vi aktivt og bevidst slukke for den del af nervesystemet der producerer stresshormoner og få adgang til den del, der sørger for hvile, fordøjelse og ro i både hjerne og krop.
Og det er det sidste, vi ofte kommer til at mangle. Det er nemlig i denne tilstand, kroppen kan helbrede sig selv.
Kroppen er dit fundament for at alt andet fungerer. Så ofte når du leder efter løsninger uden for dig selv eller benytter velkendte flugtmekanismer, er det måske i første omgang mere frugtbart at vende blikket indad og få styr på kroppens basale behov og lade den blive din guide til at navigere mere kraftfuldt i dit liv.
Bla. ved at blive mere bevidst om dit åndedræt.
Dette er selvfølgelig årsagen til at yoga, meditation og mindfulness er populære anti-stress metoder, da de ofte benytter åndedrættet som et anker for fokuseret opmærksomhed.
Åndedrættet behøver ikke blive et projekt. Du kan prøve en af disse 2 øvelser af de næste par dage, og se hvad du erfarer:
- Observer dit åndedræt:
Læg mærke til rytmen af din vejrtrækning.
Forbind dig med følelsen af at ånde ind og ud.
Tillad dit åndedræt at ‘komme til live’ – forandre sig hvis det vil. (Gabe, dybe indåndinger, afspænding, ændrede følelser, spændinger m.m.) - Følg din udånding:
Tillad din udånding AT GØRE SIG SELV FÆRDIG – at tage sig den tid det tager. Uden at presse den ud, uden at holde vejret, uden at tælle.
Men bare undersøg hvor og hvornår din naturlige udånding slutter, som om det var det vigtigste i hele verden.
Læg mærke til pausen mellem indånding og udånding – eller lige der hvor det skifter.
Også en god øvelse inden du skal sove.
Tidsramme: lige så længe du kan holde fokus på øvelsen og du med dine sanser mærker øvelsen – det kan være fra 1 min. til ligeså længe du vil. Det kan du gøre hvor/hvornår som helst – mange gange i løbet af dagen.
Der er ingen ‘rigtig’ måde at gøre det på. Ingen rigtige resultater at opnå. Men pointen er, at du bliver mere fortrolig og intim med dit åndedræt – og ved at give det noget opmærksomhed får du større bevidsthed og fokus på at kunne ændre dit åndedræt hvis du mærker det bliver for overfladisk eller kontrolleret i løbet af dagen.
Spørgsmål, eller kommentarer? Så skriv endelig.
Mit speciale er gennem yoga, meditation og åndedrættet at faciltiere et rum hvor du kan få en dyb kontakt med kroppen. En sansebaseret tilgang hvor du kan lade dig undervise af din egen krop til at reagere på netop det, som er nødvendigt og gavnligt i hvert nu. Og gennem min healing og clairvoyance som redskab at lade dig synke dybe ind under de beskyttende lag af din bevidsthed, som står i vejen for din naturlige selvhelbredende tilstand og intuition.
Jeg vil også elske at have dig med i min lukket gruppe på facebook. Her får du mere af alle mine tips og hvad der virker for mig. Nye opdagelser. Gode tilbud. Mere nørderi. Nyttige links.
Klik på billedet “Backstage” herunder, så lukker jeg dig ind ♥
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!